Le site du Parc naturel

Miel du Val d'Attert (Honing uit de vallei van de Attert)

Miel du Val d´Attert (Honing uit de vallei van de Attert)

de l'Eglise , 258
6717   Thiaumont

Téléphone   063/23.25.76
GSM   00352/621.23.43.35

Ambacht

Tussen Thiaumont en Nobressart, in de wondermooie vallei van de Attert, ligt de imkerij van André.

Tussen de landstreken Ardenne en Gaume biedt de vallei van de Attert een zeer rijke bloemendiversiteit.

De lentehoning is afkomstig van zeer uiteenlopende planten zoals de paardenbloem, koolzaad, fruitbomen, wilg enz.

De honing is ivoorkleurig, geurt warm, fruitig en houtig; het aroma is zacht en verfrissend.

De zomerhoning heeft een andere smaak, aroma en kleur. Hij is afkomstig van de linde, de meidoorn, de braamstruik, de vuilboom, het klaverblad, de boterbloem enz.

De fruitige geur is warm, met karamelachtige, lichtjes naar hars ruikende aroma's.

De producten:

De lentehoning en de zomerhoning

Het recept van de producent

Ardense lamsbout gekarameliseerd met honing

Ingrediënten: 1 kg lamsbout (5 tot 6 personen), 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels honing, 2 eetlepels tijm, 1 citroen, zout, peper, laurierblad, basicilum en look.

In een kom de olijfolie vermengen met de tijm, de basilicium, de look, het sap en de zeste van de citroen. Een uurtje in de koelkast plaatsen. Het vlees in een braadpan doen die geschikt is voor de oven. Het vlees lichtjes zouten, kruiden met peper en twee blaadjes laurier toevoegen. In de oven plaats op 180°. Na 20 minuten de rest van de marinade over het vlees gieten en nog 20 minuten laten braden. Indien nodig bijkruiden. Opdienen met duchesseaardappelen en seizoensgroente.

Download de brochure.

 
Wallonie-Bruxelles Tourisme Tourisme Wallonie Wallonie Wallonie Europe
L'Europe investit dans les zones rurales
Development & Web design by defimedia , powered by AToms