Le site du Parc naturel

Miel de la Haute-Sûre (Honing van de Haute-Sûre)

Miel de la Haute-Sûre (Honing van de Haute-Sûre)

Grand route Rosière , 89
6640   Vaux-lez-Rosières

Téléphone   061/26.68.29
E-mail   kempchristian@skynet.be

Ambacht

Janique en Christian oogsten al vele jaren honing. Ze zijn allebei gepassioneerd door de natuur. Janique is bovendien een streekgids en een natuurgids.

Productieplaats:

de korven van Janique en Christian Kemp staan in de landstreek Ardenne, in de valleien van de Haute-Sûre (Rosières en Remoiville) en van de Laval (Houmont).

Deze landelijke streken met een ongerepte flora bestaan vooral uit weilanden, bosranden en bossen die rijk zijn aan wilde bloemen.

De lentehoning is vooral gemaakt van paardenbloem en fruitbloesems. De junihoning smaakt naar fruitbloesems, braam en honingdauw. De zomerhoning is gemaakt van nectar van braam, klaver, wilgenroosje en honingdauw.

De producten:

Lentehoning (zacht), junihoning (gekarameliseerde en kruidige geurakkoorden) en zomerhoning (houtige toetsen en gebakken fruit).

Het recept van de producent:

koekjes uit grootmoeders tijd

Ingrediënten (voor 120 koekjes): 1 kg bloem, 500 g kristalsuiker, 4 eieren, 4 eetlepels honing, 4 koffielepels bicarbonaat, 250 g boter

Alles goed mengen tot u een homogeen deeg bereikt. Op bakpapier kleine bolletjes maken ter grootte van een noot. Laten bakken in een oven van 200° (opgelet: de koekjes bakken snel).

 
Wallonie-Bruxelles Tourisme Tourisme Wallonie Wallonie Wallonie Europe
L'Europe investit dans les zones rurales
Development & Web design by defimedia , powered by AToms