Le site du Parc naturel

Les Salaisons Thomas

Les Salaisons Thomas

de Neufchâteau , 9
6720   Habay-la-Neuve

Téléphone   063/422139
Fax   063/423785
Site   http://www.salaisonsthomas.be
E-mail   info@salaisonsthomas.be

Ambacht

Al drie generaties lang maakt de familie Thomas fijne vleeswaren, waarvan de smaak is ontleend aan het sterke karakter van de landstreek Ardenne en is gerijpt in de zachtheid die zo eigen is aan de Gaume.

Ondanks een lange ervaring blijft de familie streven naar kwaliteit en innovatie, zowel in de productie die ze aanbiedt, als in de technologie van de verwerkingsapparatuur die ze gebruikt.

Vanuit dit streven naar innovatie en moderniteit, heeft het bedrijf een verjongingskuur ondergaan. Charlotte heeft in 2005 het roer van het bedrijf overgenomen. Haar studie bedrijfsbeheer en haar aanwezigheid sinds haar prille jeugd zullen ongetwijfeld bijdragen aan de strategische groei van het bedrijf en aan de continue zoektocht naar kwaliteit en vernieuwing.

De knowhow die aan de basis ligt van de naambekendheid van "Maison Thomas" is perfect overeind gebleven. Die knowhow is te danken aan de drie pijlers voor een kwaliteitsvolle en traditionele fabricage, met name:

·       de strenge keuze van de grondstoffen  

·       respect en nauwkeurigheid van de arbeidsmethoden  

·       respect voor de droog- en rijpingstijden.  

 

De producten

De gelabeliseerde Ardense ham wordt gemasseerd, gezouten en daarna gedroogd. Later wordt hij delicaat gerookt met beukenhout. Pas 9 maanden later komt hij in de handel terecht.

De gelabeliseerde "Pâté Gaumais" wordt gemaakt op basis van nobel varkensvlees dat met het mes wordt fijngesneden. Het wordt vervolgens gemarineerd in witte deeg en gebakken in rijsdeeg.  Dankzij de hoge kwaliteit heeft dit handgemaakt product een Europese erkenning gekregen, met name de IGP (beschermde geografische aanduiding).

De "rosette Gaumaise" is een authentieke droge worst van 4 maanden. De worst is verwerkt in authentieke varkensdarm. 

Dit prachtige gamma wordt verder aangevuld met de "Saucisson Gaumais" en verschillende andere fijne vleeswaren. 

Het recept van de producent

Rijkgevuld bord met alle fijne vleeswaren die behoren tot de specialiteiten van "Maison Thomas", met een salade die op smaak is gebracht met notenolie en frambozenazijn. 

Laat het u smaken!

De winkel is open van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.30 uur van maandag tot vrijdag. Op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.

 
Wallonie-Bruxelles Tourisme Tourisme Wallonie Wallonie Wallonie Europe
L'Europe investit dans les zones rurales
Development & Web design by defimedia , powered by AToms