Le site du Parc naturel

<< Vorige

rue du Pont d'Oye , 7 /6720
6720   Habay-la-Neuve

E-mail   info@lesforges.be
Téléphone   0032 63 42 42 70
Site   http://www.forgesdupontdoye.com

Een gastronomisch restaurant met een kwaliteitsvolle keuken en een feestelijke sfeer: themamaaltijden, thema-avonden rond wijn en hartelijke events in een gezellige sfeer en een origineel kader

Les Plats Canailles de la Bleue Maison... wat een originele naam !

Misschien een woordje uitleg over het adjectief 'blauw' dat voorafgaat aan het woord 'maison'. Het lokale dialect verklaart alles.  "La Bleue Maison" werd gebouwd voor de oorlog 1940-1945. De onderbouw is een opeenstapeling van blauwsteen (een ander woord voor arduin). Die natuursteen is in feite afval van rotsen uit de Forges (groeven) die in de 17e eeuw zeer actief waren en blauw zijn geworden door de warmte. Vandaar de naam "La Bleue Maison".

Wij hebben dit huis gekocht in 1996 en met veel passie een nieuw leven gegeven: het resultaat is verbluffend. De charme van de schoorsteen in de winter of het bruisend geluid van de waterval in de zomer doet ons even wegglippen uit het heden.   

Ons huis is uw huis. De sfeer en het kader zijn verzorgd en passen bij een goede keuken. Onze leuze luidt: "Faites fête  et ripailles dans cette Bleue Maison" (Vier er maar even op los in dit Blauwe Huis". Genieten is de boodschap! Richard, die aan het fornuis wordt bijgestaan door Grégory Duranton, brengt u een keuken die met vier handen is bereid en prachtige resultaten oplevert: eenvoudige en smakelijke gerechten waarin ruimte wordt gemaakt voor bio- en streekproducten ... overheerlijk!

Anne en Richard hebben zich omringd met een dynamisch, gezellig team dat altijd met de glimlach voor u klaar staat. Ze ontvangen in een ontspannen sfeer met een tikkeltje guitigheid!

Ambroise Steinbach, onze sommelier, laat u genieten van een heerlijke flesje wijn met een zacht prijskaartje. Wijndiscipelen zijn alvast gewaarschuwd ...  

Ga naar kaart circuits

Gemiddelde prijs per peroon De 55€ à 65€
Type: Restaurant 
Keuken: Streekgebonden  gastronomische keuken 
Kader: Authentiek kader - Romantisch kader

Terras

vous propose également :

Les Ardillières du Pont d'Oye

Les Ardillières du Pont d'Oye

6720   Habay-la-Neuve

 
Wallonie-Bruxelles Tourisme Tourisme Wallonie Wallonie Wallonie Europe
L'Europe investit dans les zones rurales
Development & Web design by defimedia , powered by AToms