Le site du Parc naturel

Le Pressoir d'Orsinfaing - Civajus

Le Pressoir d´Orsinfaing - Civajus

Orsinfaing
rue Sainte-Hélène , 42
6724   Orsinfaing

GSM   0473/433746
E-mail   contact@lacivanne.be
Site   http://www.civajus.be

Ambacht

Civajus is het product van fruitpersbedrijf in Orsinfaing, op het grondgebied van de gemeente Habay.

Het is de vrucht van de samenwerking tussen Vincent en Nathalie Bleyaert (Les Vergers de la Civanne) en Philippe Jeanty. Heel bijzonder aan dit fruitpersbedrijf is dat het biogecertificeerd is. Zo kunnen professionals met een bio-erkenning het sap onder dat label verkopen.

Het fruitpersbedrijf is ook open voor particulieren die op afspraak hier hun appelen kunnen komen persen. Hun sap wordt dan verpakt in ‘Bag in box' van 3 liter. De ‘Bag in box' bevat een sap van optimale kwaliteit, kan tegen een stootje tijdens het vervoer, laat zich gemakkelijk opslaan en bewaart lang ook na het openen ervan.

 

Werking van het fruitpersbedrijf:

Maak een afspraak met het bedrijf, hetzij telefonisch met Civajus op het nummer 0473/433.746 of per e-mail naar contact@lacivanne.be

Breng zelf uw appelen naar de fruitpers. U moet weten dat een goed fruitsap best wordt gemaakt van volrijpe appelen.

De appelen worden geperst, het sap wordt gepasteuriseerd en verpakt in bags van 3 liter. U kunt het sap meteen meenemen.

Geen boomgaard in de buurt? Geen paniek! U kunt bij Nathalie en Vincent terecht in hun winkel voor appelsap, perensap en appel-perensap!

 

Het recept van de producent

Je drinkt het fruitsap zuiver, bij voorkeur koel. Met een scheutje appeljenever krijg je meteen een heerlijk aperitiefje in het najaar. En wanneer koning winter in het land is, zal het opgewarmde fruitsap met een vleugje kaneel een aangename hartverwarmende werking hebben.

Le Pressoir d'Orsinfaing - Civajus vous propose également :

Civajus

Civajus

6724   Orsinfaing

 
Wallonie-Bruxelles Tourisme Tourisme Wallonie Wallonie Wallonie Europe
L'Europe investit dans les zones rurales
Development & Web design by defimedia , powered by AToms