Le site du Parc naturel

Le Délice de la Sûre

Le Délice de la Sûre

Chaussée de Neufchâteau , 71
6640   VSS

Site   http://www.hartman-delice.be
Téléphone   061/25.52.26
GSM   0475/43.74.20

"Le délice de la Sûre" dankt zijn kenmerkende smaak aan een lange rijping en aan een uniek recept dat geïnspireerd is op een oude traditie. Het is een rauwe en gedroogde ham die gerookt wordt op beukenhout en een hoge smaakkwaliteit heeft.

De fabricage

De hammen worden bij aankomst gecontroleerd op de zuurtegraad, het gewicht en het vetgehalte. Ze worden dan drooggepekeld en moeten dan 11 dagen rusten op rekken in de pekelkamer.

Ze worden vervolgens geborsteld, opgehangen en verhuizen voor 5 maanden naar de rustkamer.

Na de rustperiode worden ze gedurende twee weken gerookt. Het roken gebeurt koud met beukenhout.

Daarna worden ze ingewreven met smout en kunnen ze tussen 8 en 12 maanden lang rijpen.

Het recept van de producent:

hamrolletje met kaas en kruiden

Ingrediënten voor 4 personen: 4 plakken ham "Délice de la Sûre", 100 g platte kaas, basilicum, bieslook, kerrie en nootmuskaat

De kaas in vier porties verdelen. Elke portie kaas vermengen met de basilicum, de bieslook, de kerrie en de nootmuskaat. Elke bereide portie op een plakje ham scheppen en het plakje oprollen. Zo kunt u elke opgerolde hamworst mooi versnijden. Lekker als aperitiefhapje of als voorgerecht met een salade.

 
Wallonie-Bruxelles Tourisme Tourisme Wallonie Wallonie Wallonie Europe
L'Europe investit dans les zones rurales
Development & Web design by defimedia , powered by AToms