Le site du Parc naturel

La Rulles (bier)

La Rulles (bier)

Rulles
Rue Maurice Grévisse , 36
6724   Rulles

GSM   0477/864.801
Fax   063/41.18.55
Site   https://www.larulles.be
E-mail   info@larulles.be
Téléphone   063/41.18.38

Ambacht

De Rulles is een waterloop waaraan dit internationaal geprezen bier zijn naam ontleent.

De brouwerij Rulles opende haar deuren in 2000. Enkele brouwsels later profileerde het bier van Rulles zich al gauw in de eigen streek, de Gaume, als een referentiebier. Amper enkele jaren later kwam er erkenning uit andere hoeken, dankzij een wereldconcours dat vele deuren opende. Vandaag is het bier van Rulles een sterproduct in de streek, dat de Gaume tot zeer ver buiten de landsgrenzen bekend heeft gemaakt.

De producten:

??La Rulles blonde wordt gebrouwen met pilsen en amberkleurige mout, die zorgt voor het goudkleurige blond en de lichte koekjessmaak. Bijzonder aan dit bier is de zachtheid die perfect samengaat met een niet verhulde bitterheid. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7 % ;

??La Rulles triple is het resultaat van een zoektocht naar body en resolute bitterheid en is een degustatiebier geworden. Deze ideale mix zal u ontgetwijfeld verrassen. Het bier haalt een alcoholpercentage van 8,4 % . Het werd in 2006 gelauwerd met een "kristallen haan" (Coq de Cristal).

??La Rulles brune wordt gemaakt op basis van diverse moutsoorten: pilsen, amber, karamel en gebrand. Dit bier heeft een dominante moutsmaak waarin het fruitige en bittere niet verdrinken. Het alcoholpercentage bedraagt 6,5% . Het werd in 2006 gelauwerd met een "kristallen haan" (Coq de Cristal).

??La Rulles estivale is een bitter, maar zeer verfrissend zomerbiertje. Het heeft een alcoholpercentage van 5,2% en wordt zeer fris gedronken.

??La Rulles cuvée meilleurs vœux is een bruin kerstbier. Het werd gelauwerd als "Beste Bier ter Wereld" door de "Danish Beer Enjoyers Society" en wordt speciaal gebrouwen voor de eindejaarsperiode. Het heeft een alcoholpercentage van 7,3 %.

??La Rulles Grande Dix is een blond bier met fruitige akkoorden. Het is een millésimébier dat in beperkte oplage wordt gemaakt. Het alcoholpercentage bedraagt 10%.

De brouwerij kan worden bezocht op afspraak. Reken ongeveer anderhalf uur voor het bezoek aan de installaties, inclusief een degustatie van onze producten. Groepen van minimum 10 personen.

Reserveren: visite@larulles.be - +32(0)496.694.888

Het recept van de producent:

Forel met Rulles

Ingrediënten: 1 forel per persoon, enkele aardperen, raketsla, Rulles Blonde bier, appelazijn, boter, zout en peper.

Fileer de forel tot aan de kieuwen en verwijder de graten. Rol de filets op naar binnen toe en schik ze in een schotel. Kruiden met peper en zout. Ongeveer 15 minuten garen in een oven van 120°. Het bakvocht gebruiken, de boter en het Rulles bier toevoegen. Laten inkoken. Bijkruiden. De aardperen klaarmaken. Afwerken met raketsla en appelazijn.

 
Wallonie-Bruxelles Tourisme Tourisme Wallonie Wallonie Wallonie Europe
L'Europe investit dans les zones rurales
Development & Web design by defimedia , powered by AToms