Le site du Parc naturel

L'Asinerie de l'Ô (Ezelboerderij)

L´Asinerie de l´Ô (Ezelboerderij)

de Bua , 26 a
6723   Habay-la-Vieille

Téléphone   063/433800
Fax   063/433800
E-mail   contact@asinerie.be
Site   http://www.asinerie.be

Hippische activiteiten

De ezelboerderij is een kweekhoeve en een productiehoeve: hooi, biogroente, rechtstreekse verkoop. Maar u kunt er ook terecht voor wandelingen met de ezel, samen met een gids!

De hoeve exploiteert een vijftiental hectaren als weilanden,voor de bevoorrading van hooi of voor groenteteelt.

Met de hulp van de ezels gebeurt de bewerking van het land op een zachte en natuureigen natuur. De grond wordt niet geforceerd, maar "gevleid", wat bevorderlijk is voor de biologische activiteit van de bodem en wat de verdichting en de erosie ervan aan banden legt.


Om het evenwicht van de aardebewerking en de ecologische diversiteit te bewaren, proberen wij de hele levenscyclus in stand te houden (insecten, hulpstoffen enz.). Daarom hebben we hagen aangeplant. Elke haag heeft zijn eigen nut. De ene beschut tegen de wind, de andere bevordert de bestuiving en nog andere beschermen tegen externe verstuivingen.

En dat is volkomen logisch, want wij gebruiken geen chemische meststoffen noch pesticiden.


Het feit dat de machines door dieren worden getrokken resulteert in een duidelijke meerwaarde: we zijn niet afhankelijk van benzine en van de opeenvolgende prijsstijgingen, we stoten geen broeikasgassen uit, maken geen lawaai en vervuilen de bodem niet (rubber, oliën enz.). De aarde blijft beweeglijk en luchtig omdat we geen zware tractoren gebruiken die de grond verdichten.

Met "Les Jardins de l'asinerie" investeren wij in de kwaliteit van de voeding en in de duurzame ontwikkeling van de streek.

De producten

Look, biet, wortel, kardoen, cichorei, broccoli, witte kropkool, Chinese kool, spruit, boerenkool, rode kool, bloemkool, koolrabi, komkommer, pompoen, courgette, tuinkers, andoorn, sjalot, spinazie, venkel, bonen, sperziebonen, kropsla, zoete maïs, meloen, raap, ajuin, pastinaak, peterselie, weegbree, prei, erwt, radijs, koolraap, zomerspinazie, topinamboer.

Al die groenten komen vaak in verschillende variëteiten.

De groenteverkoop gebeurt op bestelling, van maandag tot vrijdag. De groente wordt opgehaald op de ezelboerderij. De bestellingen kunnen worden afgehaald in ‘la Toupie' in Arlon (75 Avenue Victor Tesch, 6700 Arlon), op vrijdag tussen 15.00 en 16.30 uur.

De groenten zijn beschikbaar in het seizoen, van juni tot september.

Uw voordelen?

  • Elke week krijgt u informatie over de beschikbare producten.
  • Uw bestelling wordt geplukt op de dag dat u de groente wenst op te halen. Uw producten zijn dus zo vers mogelijk en houden nog langer.
  • U draagt bij aan de duurzame en maatschappelijk verantwoorde ontwikkeling.
  • Onze producten komen uit eigen producten. Geen enkel product wordt aangekocht en doorverkocht. Daarom krijgt u alleen streek- en seizoensproducten.
  • U geniet een groothandelsprijs.

!!! De bestelling van groenten is verplicht (24 uur op voorhand)

 
Wallonie-Bruxelles Tourisme Tourisme Wallonie Wallonie Wallonie Europe
L'Europe investit dans les zones rurales
Development & Web design by defimedia , powered by AToms