Le site du Parc naturel

Ferme Saur

Ferme Saur

Metzert
des trois fontaines , 269
6717   Attert

Téléphone   063/222994
E-mail   fermesaur@saurtilege.be
Site   http://www.saurtilege.be

Ambacht

La Ferme Saur is een melkveebedrijf in de vallei van de Attert.

Claude en Chantal houden 70 melkkoeien. Een deel van de melk wordt verwerkt tot kaas op basis van rauwe melk. De kaas wordt geaffineerd in hun kelders.

In 2004 beslissen Claude en Chantal hun landbouwbedrijf te diversifiëren door de productie van harde kazen, maquée (lokale kwarkbereiding) en verse kazen. Met de tijd wordt het kazengamma uitgebreid, dankzij de productie van de "Rustique" en de "P'tit Metzetois".

Vanuit respect voor het leefmilieu werden er in de buurt van de stallen zonnepanelen geplaatst. Dankzij die installatie is het hele landbouwbedrijf en ook de privéwoning volledig onafhankelijk van elektriciteitsbevoorrading.

De producten:

De harde kazen Saurtilège komen in verschillende smaken: Maitrank, olijf, paprika, fenegriek en pekel. U kunt ze ook natuur of rustiek (ongewassen korst) degusteren.

De zachte kaas luistert naar de naam Le P'tit Metzertois. Hij bestaat in twee versies: natuur en met fenergiek. Hij werd in 2010 gelauwerd met een "coq de cristal" (kristallen haan).

De verse kazen Coeur de Metzert zijn gearomatiseerd met basilicum, bieslook, paprika en bruschetta.

De maquée of Stoffi heeft een vrij romige textuur. De kaas behaalde twee gouden medailles op het Kazenkampioenschap van het Waalse Gewest.

Het recept van de producent:

Dessert met maquée en rode vruchten

Ingrediënten: 1 pot maquée Saurtilège, 200 g verse room, suiker, rode vruchten, meringue en frambozencoulis

2 eetlepels suiker door de maquée roeren. De room opkloppen en op smaak brengen met suiker. In een kom de maquée en de opgeklopte room voorzichtig mengen. Een laagje van de bereiding in een champagneglas aanbrengen. Verbrokkelde meringue en een laagje rode vruchten toevoegen. Deze handelingen tweemaal herhalen. Afwerken met wat frambozencoulis. De glazen een uurtje in de koelkast plaatsen. En dan genieten ...!

Brochure downloaden

 
Wallonie-Bruxelles Tourisme Tourisme Wallonie Wallonie Wallonie Europe
L'Europe investit dans les zones rurales
Development & Web design by defimedia , powered by AToms