Le site du Parc naturel

Ferme Hélicicole Dion-Robaye (Wijngaardslakkenhoeve)

Ferme Hélicicole Dion-Robaye (Wijngaardslakkenhoeve)

Winville
rue du Facteur , 4
6860   Winville

Téléphone   063/433654
Fax   063/433654
Site   http://www.la-ferme-helicicole.be


Hoeve waar wijngaardslakken worden gekweekt (petits-gris en gros-gris)

De wijngaardslakhoeve ligt in Winville in de gemeente Léglise (provincie Luxemburg). De productieactiviteit is drieledig: productie van wijngaardslakken, productie van ambachtelijke koekjes en bioteelt. Alle voedingsmiddelen worden bereid in hun eigen ateliers, waar de passie voor hun metier de rode draad vormt. Dit alles wordt aangevuld met een boerenmarkt op vrijdagavond, samen met andere ambachtelijke producenten uit de streek.

Nathalie heeft zich toegelegd op de kweek en de bereiding van wijngaardslakken. Het eerste deel van de 70.000 petits-gris en gros-gris slakken die jaarlijks worden geproduceerd worden klaargemaakt in een court-bouillon en ingemaakt in bokalen. Een ander deel wordt verkocht als kant-en-klaarproduct, meestal met lookboter, maar ook volgens andere recepten waarvan Nathalie het geheim koestert. De wijngaardslakken worden verkocht aan particulieren, maar ook aan traiteurs, restaurants en hotels in de streek. Tegen een kleine vergoeding kunt u de kwekerij en het zuiveringsstation bezoeken, al dan niet gekoppeld aan een degustatie. Alleen op afspraak.

Thierry is bakker van beroep en maakt een twintigtal soorten koekjes in zijn eigen ateliers. Alles wordt huisgemaakt. U kunt ze degusteren of meenemen als geschenk. Dit jaar start hij een biologische groenteteelt op de landerijen achter de hoeve.

Onze natuurlijke producten worden aangeboden op verschillende week- en maandmarkten in de provincie Luxemburg, maar ook op jaarlijkse afspraken met andere producten van ambachtelijke etenswaren, maar ook op ons eigen adres en op vrijdagavond tijdens de boerenmarkt waar niet alleen onze producten worden verkocht, maar ook culinaire bereidingen van ambachtelijke producenten uit de streek van het Natuurpark van de Haute-Sûre, het bos van Anlier en de vallei van de Attert. Bij de vele standjes kunt u heerlijke manden krijgen met een mix van streekproducten; een leuke cadeautip, maar tevens een gelegenheid om de gastronomische rijkdom van onze streek te leren kennen.

Smakelijk!

Nathalie en Thierry

Download hier onze brochure.

Ferme Hélicicole Dion-Robaye (Wijngaardslakkenhoeve) vous propose également :

 
Wallonie-Bruxelles Tourisme Tourisme Wallonie Wallonie Wallonie Europe
L'Europe investit dans les zones rurales
Development & Web design by defimedia , powered by AToms