Le site du Parc naturel

Ferme de la Barlette (dhr. en mevr. Quoirin)

Ferme de la Barlette (dhr. en mevr. Quoirin)

Chemin de la Barlette , 1
6723   Habay-la-Vieille

Téléphone   063/42.33.85

Ambacht

La Ferme de la Barlette is melkveebedrijf waar een zestigtal koeien worden gehouden van het Zwartbont-Holsteinras.

De bedrijfsoppervlakte omvat weilanden en hooilanden, graangewassen en voederbieten voor het voederen van de veestapel.

De producten zijn rechtstreeks op de hoeve te koop.

De producten:

De kaas van La Barlette is een harde kaas op basis van rauwe melk; de korst is geel en de kaas wordt vervaardigd zonder kleur- noch bewaarstoffen. De kaas wordt aangeboden in twee versies: natuur en met peper.

Natuuryoghurt in potten van 500 ml

Rauwe melk

Het recept van de producent:

Kroketten met La Barlettekaas

Ingrediënten: 75 g boter, 75 g bloem, 200 g geraspte Barlette, 0,5 l melk, 2 eieren, zout, peper en muskaatnoot, olie en paneermeel

In een kom roux maken met de boter en de bloem. De melk toevoegen en roeren tot de bechamel dikt. De pot van het vuur halen en de eigelen toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper en muskaatnoot. 3 minuten laten garen. De pot van het vuur verwijderen en de geraspte kaas toevoegen. Het deeg in een dikte van 3 cm aanbrengen in een ingevette schotel en de bovenkant lichtjes met olie inwrijven om te vermijden dat het deeg uitdroogt. 6 tot 12 uur laten opstijven in de koelkast. Het deeg versnijden in rechthoekjes van 4 op 6 cm. De kroketten door de bloem, de eiwitten en daarna door het paneermeel halen. 5 minuten frituren in olie van 180°.

Brochure downloaden

 
Wallonie-Bruxelles Tourisme Tourisme Wallonie Wallonie Wallonie Europe
L'Europe investit dans les zones rurales
Development & Web design by defimedia , powered by AToms