Le site du Parc naturel

Epicerie la Fée verte (Kruidenier)

Epicerie la Fée verte (Kruidenier)

Anlier
rue de la Comtesse Adèle , 30
6721   Anlier

Téléphone   063/229736
E-mail   epicerielafeeverte@gmail.com
Site   http://www.epicerielafeeverte.blogspot.com

Ambacht

Kruidenierszaak met streekproducten - biovoeding - bieren en natuurwijnen

Wie binnentreedt in de "Epicerie de la Fée Verte" in Anlier, ontdekt er de gezelligheid van een dorpse kruidenierszaak.  Deze buitengewone zaak is het levenswerk van Astrid en Regis Risso die sinds twee jaar hun klanten ontvangen in hun eigen huis. Door het ouderwetse meubilair (waarvan een deel afkomstig is uit de oude kruidenierszaak van het dorp), de degustatiebar, de oude geëmailleerde platen en de vele decoratievoorwerpen waant u zich meteen in een levend museum van de dorpskruidenier.

In drie opeenvolgende kamers vindt u een ruim aanbod van droge voeding, conserven, brood, sappen en achter in ook verse groente en een biowijnkelder. Régis is trouwens ook lesgever-sommelier en zal u ongetwijfeld kostbaar advies kunnen geven. Buiten die drie vertrekken vindt u ook nog een bistro-theesalon met drie tafels en een bar waar de klanten van de kruidenier even kunnen bijpraten. Deze warmhartige sfeer wordt nog gezelliger dankzij een mooi terras in de zomer en een oude Ardense kachel in de winter

 

De producten:

In de "Epicerie de la Fée Verte" kunt u terecht voor meer dan 1.000 producten uit de biologische landbouw, maar ook streekproducten en producten uit de eerlijke handel.

U vindt er algemene voeding, artisanaal brood, kruidenkoek,  vers fruit en verse groente, zuivelproducten, fijne vleeswaren uit de streek, vis, roomijs enz.

Dranken zoals bieren uit het Natuurpark, biologische bieren en streekbieren, een ruime wijnkelder, vruchtensappen, thee enz.

Maar ook cosmetica, producten voor aromatherapie, ecologische schoonmaakmiddelen, producten met ezelinnenmelk en zo veel meer zaken die een ontdekking waard zijn!

 

De troeven van de producent

Manden met streekproducten uit het Natuurpark  

"La Fée Verte" maakt ook manden met streekproducten aan de hand van de producten met het label ‘Régals de nos Terroirs', producten uit de Natuurparken van de Haute-Sûre en het bos van Anlier en van de vallei van de Attert. Bieren, sappen, chocolade, smeerpasta's of streekhoning... dit is het lokale antwoord op uw zoektocht naar een origineel geschenk!

Video 'Epicerie la Fée Verte (TV Lux)

 
Wallonie-Bruxelles Tourisme Tourisme Wallonie Wallonie Wallonie Europe
L'Europe investit dans les zones rurales
Development & Web design by defimedia , powered by AToms